**** Child Nye Blogg ****

Kongen av Bastøy


Kongen av Bastøy er basert på virkelige hendelser fra guttehjemmet på Bastøy som ligger i Oslofjorden. I filmen møter vi 17-åringen Erling som ankommer Bastøy skolehjem en regntung høstdag i 1915. Erling har kun ett mål med oppholdet, å komme seg fortest mulig vekk fra øya og guttehjemmet som styres med jernhånd av de ansatte. Et opprør er på trappene og Erling må ta stilling til hvor langt han er villig til å gå i sin søken på å komme seg vekk fra det brutale guttehjemmet.
Regissør og skuespillere

Kongen av Bastøy ble utgitt i 2010 og er regissert av den norske filmskaperen Marius Holst. Han har tidligere blant annet regissert filmene 10 kniver i hjertet (1994) og Blodsbånd (2007). Manuset til filmen ble skrevet av Dennis Magnusson og Erik Schmid, og er basert på et manus av den kjente norske forfatteren Lars Saabye Christensen og Mette Marit Bølstad.

Rollebesetningen i filmen består av en rekke kjente skuespillere. Blant annet Hollywood-profilen Stellan Skarsgård og en rekke kjente og ukjente norske skuespillere som Benjamin Helstad, Trond Nilssen og Kristoffer Joner.

han

I kongen av Bastøy er handlingen lagt til 1915 hvor vi følger Erling (17) inn i guttehjemmet på Bastøy. Erling ankommer guttehjemmet på Bastøy i Oslofjorden en regnvåt høstdag og han kommer raskt på kant med bestyreren (Skarsgård) og husfar (Joner). Guttehjemmet på Bastøy var beryktet for sin brutale behandling av guttene ved hjemmet og Erling ønsker å komme seg fortest mulig vekk fra øya og det forferdelige regimet.

Etter et mislykket forsøk på å flykte fra øya som ender i tragedie, står Erling i spissen for et voldsomt opprør som fører til den norske stat sender panserskip med over 150 soldater til øya for å slå ned på opprøret og gjenvinne ro og fred på øya.

Mottagelse

Kongen av Bastøy var en storproduksjon med et budsjett på over 50 millioner norske kroner. Det var derfor bygget opp store forventninger til filmen. Filmen ble lansert både i Norge og internasjonalt og ble godt mottatt av både publikum og kritikere. Filmen vant blant annet Amanda for beste kinofilm og beste musikk i 2011.

Kongen av Bastøy Trailer


Categorized as: Film

Comments are disabled on this post


Comments are closed.