**** Child Nye Blogg ****

Død Snø By Tommy Wirkola


 

I Død Snø reiser en gjeng medisinstudenter på fjellet for å kose seg i påskeferien. Uten mobildekning og langt i fra sivilisasjonen. Det vennegjengen ikke vet er at det i fjellene lurer en fare fra fortiden. En gjeng tyske soldater som frøs i hjel i fjellet under 2. verdenskrig hjemsøker nå området på jakt etter tyvgodset sitt.

Regissør og skuespillere

Død Snø ble utgitt i 2009 og er regissert av Tommy Wirkola som tidligere har regissert Kill Bill-parodien Kill Buljo: The Movie.

Rollebesetningen i filmen er en blanding av ukjente og kjente skuespillere, blant de som medvirker er blant annet kjente navn som Bjørn Sundquist, Ane Dahl Torp, Charlotte Frogner og Jenny Skavlan.

Head

En gjeng medisinstudenter dra på fjellet for å hygge seg i påsken. En av jentene i gjengen, som skulle ta en annen rute til hytta har ikke ankommet og de andre begynner å bli urolige for hva som har skjedd. Senere kommer en forbipasserende turgåer (Sundquist) til hytta og forteller studentene historien om hendelsene som tok sted i området under 2. verdenskrig. En gjeng tyske soldater var stasjonert der under krigen, og nazistene plyndret og voldtok lokalbefolkningen. Inntil en dag da lokalbefolkningen tok hevn og gikk til angrep på nazistene. En gruppe soldater ble jaget opp i fjellene hvor de så frøs i hjel.

Turgåeren advarer vennegjengen mot å bli værende på fjellet hvor nazizombiene fremdeles vandrer rundt hvileløst på jakt etter tyvgodset sitt. Vennegjengen velger å ikke høre på turgåerens råd, men angrer fort på den beslutningen. Snart er hytta omringet av en hel bataljon med nazizombier og vennegjengen må kjempe med nebb og klør (og øks og motorsag) for å holde seg i live.

Død Snø er en spennende og morsom grøsserkomedie, med en original twist, og med akkurat så mye gørr og blod en splatterfilm skal ha!

Mottagelse

Død snø ble godt mottatt både i Norge og internasjonalt. Filmen ble solgt til 48 land utenom Norge og fikk jevnt over gode anmeldelser. Den ble nominert til «Folkets Amanda Pris» i 2009, fire Sceam Awards og vant publikumsprisen under After Dark filmfestival i Toronto. Oppfølgeren til filmen, Død Snø 2 kom i 2014 og tar opp historien der den sluttet i den første filmen.

DØD SNØ 2 trailer – YOutube norge


Categorized as: My Blog

Comments are disabled on this post


Comments are closed.